måndag 11 februari 2008

Dagens 11/2-08 plus lite blogginfo.

Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Har haft annat att tänka på och det har varit skönt att koppla ifrån en stund. Kommer förmodligen inte bli särskilt mycket bloggande denna vecka heller då jag ska på turné. Men här kommer några sköna grafiska tips.

Flickr.com är för mig en ganska outförskad sida. Men man kan ju hitta en hel del bra grejer där. En av dem är Alki1's bilder. Kolla in hans sida här och klicka runt lite så får ni se.

Tipsar återigen om ISO50 och hans blogg. De senaste inläggen kryllar av riktigt schyssta grejer. Spana in blog.iso50.com för inspiration.

En annan blogg som kan vara värd att spana in om man är inne på urbant, japanskt fotografi är Machidori's. Den hittar ni på machidori.blogspot.com.

Om jag nu har slängt ut en massa länkar kanske jag ska visa något också. Det är alltid bra att ladda upp ett snyggt bokomslag, det brukar kunna få fingrarna att börja klia. Här är James Traub's bok om Kofi Annan. Omslaget är designat av Jennifer Carrow.

Om jag ska göra någon sorts recension av denna skulle jag väl kunna anmärka på att bilden på Kofi Annan är något liten, annars gillar jag den, förutom att förlagsnamnet PICADOR stör ganska mycket. Bra, planerad luft, sköna blåa och gråa kulörer.

Så, det var blogginfo, tre länktips och ett snyggt bokomslag.

onsdag 6 februari 2008

Dagens 6-2/08: Bauhauslayout.

Som en inspiration av dagens bauhausföreläsning i skolan blir dagens snyggaste följande:

Länken till bilden finns här.

tisdag 5 februari 2008

Dagens 5/2-08: Bokomslag.

Dagens snyggaste blir bokomslaget till boken The Cigarette Century. Boken är skriven av Allan M Brandt och omslaget är gjort av Rodrigo Corral. Här har ni boken ...
... och här är länken till formgivarens websida: rodrigocorral.com.

måndag 4 februari 2008

Dagens 4/2-08: Blossa glögg.

Okej, från och med nu kommer rubrikerna till dagens att bli lite tydligare och säga lite mer om innehållet än tidigare. Blir lite lättare att hitta saker man letar efter då. Ska väl försöka uppdatera några av de tidigare rubrikerna också.

Nu till saken. Dagens snyggaste går till något så ovanligt som en förpackningsdesign. Satt och surfade lite på Guldäggets söksida sok.guldagget.se (där man för övrigt kan hitta grymt mycket roliga grejer) och hittade dessa Blossa-flaskor:


Visst är de snygga? Titta bara på de gemena siffrorna i den mindre texten nedanför årgångssiffrorna ... mycket trevligt.

söndag 3 februari 2008

Dagens 3/2-08: TimesOnline.

Dagens dagens blir återigen en websida. Denna gång vad som borde vara en av de snyggaste nyhetssidorna som finns: TimesOnline.

Här har ni en skärmdump:
Och här har ni länken: timesonline.co.uk.

lördag 2 februari 2008

Dagens 2/2-08 nummer två: Arno Pro.

Dagens andra dagens blir ett typsnitt: Arno Pro. Det är en ganska klassisk serif som kanske inte ser så märkvärdig ut. Men den är ju skitsnygg. Funkar kanon i brödtexter med liten grad men den är helt okej i lite större grader också. Här är ett litet smakprov.


Men jag rekommenderar er att titta in på den här länken för att titta lite närmare på det. Har ni en Mac så är chansen stor att ni har det installerat redan. Definitivt värt att kolla upp.

Och att det är ett OpenType-typsnitt gör ju inte saken sämre.

Dagens 2/2-08: design:related.

En snabb första dagens:

Design:related är en sida där man kan lägga upp sin portfolio och dela den med andra designers/formgivare/etcetera. En community för folk som är intresserade av form helt enkelt.

Länken har ni här: design:related.

Tillbaka efter skolstress.

Efter ett par dagar av bloggledigt på grund av massor att göra i skolan hoppas jag hinna med ett par olika dagens idag för att kompensera lite för de senaste dagarnas frånvaro.

Så håll utkik.