lördag 22 mars 2008

De fula filmaffischerna.

Allt som är snyggt eller fult handlar naturligtvis om tycke och smak. Här är jag dock ganska säker på att jag hittat ett gäng filmaffischer som de flesta kan enas om vara hemskt fula. Man kan ju bara försöka föreställa sig hur mycket pengar en bra affisch kan dra in jämfört med en dålig. Och varför nöjer man sig när formgivaren kommer och visar en av de här affischerna? "Perfekt, vi har spenderat hundratals miljoner på att producera filmen, låt oss då använda en affisch som ser ut som skräp så vi inte lockar någon publik".

Nåja, hur som helst så har ni ett urval om crappy posters.

All About My Mother är en kritikerhyllad dundersuccé. Inte var det tack vare filmaffischen i alla fall. (imdb-länk)

To Wong Foo, Thanks For Everything. En film som jag inte sett, vilket jag är ganska glad för. Ska tydligen handla om tre transor som får motorhaveri och blir strandade i en liten ameriksansk stad. Hemsk affisch. (imdb-länk)

The Descent. En av de bättre modernare rysare jag har sett. Synd bara att filmaffischen inte alls gör filmen rättvisa. Att låta karaktärernas kroppar forma en dödskalle låter ju kreativt men om det inte passar filmen i fråga går skottet långt över. Känns som att formgivaren haft denna idé länge och tvingat på den på filmen. Ajabaja. (imdb-länk)

Steven Seagal i Marked For Death. Det enda som är värt att kommentera när det gäller den här affischen är filmens tag line: "He's a good cop in a bad mood." Underbart Steven Seagaliskt. (imdb-länk)

One Missed Call. Den här filmen är alltså en rysare/thriller. Jo, det är sant. Man kan knappast beskylla affischen för att spegla den genren. Ful, krystad och sänder fel signaler. För övrigt så verkar filmen till och med sämre än To Wong Foo, Thanks For Everything. Vilken bedrift. (imdb-länk)

The Stunt Man. Den sista affischen i detta inferno av dålig smak. Filmen verkar helt okej, men att filmaffischen är en av de fulare kan väl ingen argumentera mot. (imdb-länk)

Bilderna är som vanligt när det gäller filmaffischer hämtade från impawards.com. En riktigt bra sida när det gäller just det.

Sen kanske man ska tillägga att de affischer som jag visat här inte nödvändigtvis är den slutgiltiga affischen som hängt utanför biografer eller gjorts om till dvd-omslag och så vidare. Men det är officiella affischer för respektive filmer.

Inga kommentarer: