lördag 11 oktober 2008

Lets make that wallet burn.

Jag har många gånger länkat till och rekommenderat olika websidor och -shoppar. Nu är det dags igen.

Youworkforthem.com känns som en liten indieshop med ett fåtal obskyra artiklar. Låt dig inte luras. Man säljer över 200 typsnitt, 1300 boktitlar, 14.000 stockbilder och en hel del annat. Då är det ganska remarkabelt att man fortfarande kan förmedla den intima känslan som man faktiskt gör.

Eftersom jag är beroende av designböcker och gång på gång anstränger min redan ganska ansträngda ekonomi tänkte jag tipsa om en bok som jag redan har. Den heter How To Be A Graphic Designer Without Losing Your Soul.Den handlar om hur man skaffar kunder som frilansare, vad man ska tänka på när man visar sin portfolio till en eventuell framtida arbetsgivare, hur man tar kontakt med byråer och så vidare. Den innehåller också intervjuer med bland andra Neville Brody och Rudy VanderLans.

Så om du har ett par hundra över tycker jag att det är en grymt bra grej att lägga pengarna på. Förhoppningsvis betalar det sig mångdubbelt över tid.

Editerat: Efter ungefär ett och ett halvt dygn kom jag på att det kanske kan vara trevligt att skriva vem som ligger bakom boken också: Adrian Shaughnessy. Svårt namn. Läs mer om honom och hans tankar kring boken här.

Inga kommentarer: